Over deze website

Over

Time2test.nl is een initiatief van de GGD Amsterdam in samenwerking met het AMC, GGD Rotterdam-Rijnmond en Soa Aids Nederland.

Deze website maakt onderdeel uit van een evaluatiestudie naar zelftesten op hiv in combinatie met begeleiding via internet. Teksten op deze website zijn deels afkomstig van www.soaaids.nl, www.aidsfonds.nl, Instituut voor Tropische Geneeskunde, Antwerpen, België (www.hivsam.be) en Orasure Technologies.

Het idee voor deze website is ontstaan vanuit twee invalshoeken:

1. Een aanzienlijk deel van de mensen met een hiv-infectie in Nederland is niet op de hoogte van hun infectie en komt niet voor een hiv-test bij de huisarts of soa-polikliniek. De GGD Amsterdam wil met www.time2test.nl een gemakkelijke en laagdrempelige mogelijkheid bieden voor het doen van een hiv-test en op deze manier helpen om hiv-infecties (eerder) op te sporen.

2. Er is een groot aantal websites dat zelftests aanbiedt voor soa en/of hiv. De GGD Amsterdam is van mening dat de kwaliteit van de aangeboden zelftests en/of de begeleiding die geboden wordt door commerciële partijen niet altijd voldoende is. Met www.time2test.nl wil de GGD Amsterdam een goede optie bieden voor het doen van een zelftest voor hiv.

Voor wie?
Deze website is bedoeld voor iedereen van 18 jaar en ouder die langer dan drie maanden geleden risico heeft gelopen op hiv en zich nog niet heeft laten testen.

Opmerking: Het onderzoek is afgelopen. Per 4 januari 2016 is het niet meer mogelijk een test te bestellen. Voor meer informatie zie de Veelgestelde vragen onder ‘Bestelinformatie’.

Makers van de website:

Productie:
 
GGD Amsterdam
 
Stuurgroep:
 
AMC, GGD Rotterdam-Rijnmond, Soa Aids Nederland
 
Design:
 
Ministry of MEDIA
 
Technische realisatie:
 
Tjuna

 
Met speciale dank aan: Nico Beuk, Leonie Kamps, Joseph Lamptey van Stichting Akasanoma, Guenneth Leito, Stan van Loon, Anti Osei (Oseikrom), George Owusu (Bush), Marlon Reina, Peter Smit (Hiv Vereniging) en alle andere personen die hebben geholpen bij de totstandkoming van deze website.

  

 

Dit project wordt mogelijk gemaakt door